perjantai 26. syyskuuta 2014

TYÖHARJOITTELU 1.

ASIAKASLÄHTÖINEN VALMISTAMINEN
Elo-syyskuu 2014, 37 työpäivää


KEITTIÖMAAILMA, Lahti


HARJOITTELUPAIKKA
Suoritin ensimmäisen työharjoittelujaksoni Lahden Keittiömaailmassa. Lahdessa on kaksi Keittiömaailman toimipistettä, joista toinen sijaitsee Lahdessa Launeella, ja toinen Iskun myymälätiloissa Paavolassa. Suurimman osan työharjoittelustani työskentelin Paavolassa sijaitsevassa toimipisteessä.

Yhteystiedot myymälöihin:

Keittiömaailma myy nimensä mukaan keittiöitä, mutta tämän lisäksi kalusteita kodinhoitohuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja WC-tiloihin. Säilytysjärjestelmissä, joita käytetään esimerkiksi makuuhuoneissa ja eteistiloissa, on kaappeihin valittavissa kiskoilla liikkuvia liukuovia perinteisten saranaovien lisäksi.

Kalusteet valmistaa Nastolassa sijaitseva Novart Oy. Keittiöissä on valittavissa kolme eri mallistoa, Petra, Parma ja Ala Carte.


HARJOITTELUN AIHE
Työharjoittelun aiheena oli ´asiakaslähtöinen valmistaminen´ ja käytännössä tämä tarkoitti sitä, että minun tuli olla osana suunnittelussa jossakin toteutuvassa projektissa. Tarkempi kuvaus näytöstä oli ´ammattialaan liittyvän asiakastyön toteuttamiseen osallistuminen´. Kriteerit täyttyivätkin harjoittelun aikana hyvin minun kohdallani, sillä pääsin suunnittelemaan ja piirtämään hyvinkin itsenäisesti myyjien apuna. Suunnittelussa käytössäni oli Winner -suunnitteluohjelma.


HARJOITUSPIIRTÄMISTÄ
Ensimmäisen kahden viikon aikana piirsin erilaisia harjoituksia ja opettelin käyttämään suunnitteluohjelmaa, joka ei ollut minulle entuudestaan tuttu.

Harjoitus 1.




Harjoitus 2.


Harjoitus 3.


Harjoitus 4.




KUVIA PIIRTÄMISTÄNI PROJEKTEISTA

Projekti 1.




Projekti 2.


 Projekti 3.


Projekti 4.

  • Keittiö






  • Makuuhuone




  • Eteinen/sisääntulo




  • Kodinhoitohuone




  • Kylpyhuone




KUVIEN FOTOREALISOINTI
Ennen asiakkaalle näytettäviä kuvia kuvat fotorealisoitiin, näin niistä saatiin hyvinkin realistisen näköisiä kuvia. Hyvin onnistuneena fotorealisoitu eli renderöity kuva on lähes kuin valokuva.

Kuva ennen renderöintiä

Kuva renderöinnin jälkeen


Kuva ennen

Kuva jälkeen



NÄYTTÖARVIOINTI
Harjoittelu oli kokonaisuudessaan yksi ammattiosaamisen näytöistä. Sain näytöstä parhaan mahdollisen arvioinnin ja arvosanan 3, arviointiasteikolla 1-3.